U bent als zzp’er, freelancer lekker aan het ondernemen. U houdt uw eenmanszaak soepel draaiende. Maar wat als u ziek wordt? Of een been breekt? Hoe zorgt u dan voor inkomen? U moet zelf zorgen voor een financieel vangnet, omdat u meestal geen uitkering krijgt van de overheid. Gelukkig zijn er mogelijkheden om voor inkomen te zorgen, wanneer u arbeidsongeschikt raakt. Zo is een arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp een belangrijke verzekering om te overwegen. Als u onverwacht ziek wordt of een ongeval heeft, ontvangt u via uw arbeidsongeschiktheidsverzekering een maandelijkse uitkering.

Is een AOV zinvol voor mij als zzp’er?

Of een arbeidsongeschiktheidsverzekering zinvol is voor jou, is afhankelijk van meerdere factoren. Denk daarbij aan je eigen financiële reserves, gezinssituatie, risicobereidheid enzovoorts. Wanneer je bijvoorbeeld vrij eenvoudig 3 tot 5 jaar arbeidsongeschiktheid zelf kunt opvangen, is het sluiten van een AOV niet direct noodzakelijk. Echter, bij arbeidsongeschiktheid van langere duur kom je uiteindelijk toch in de financiële problemen.

Zoek je een geschikte AOV? AOV-zzp.nl biedt een arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp speciaal voor zzp’ers. Deze is altijd direct opzegbaar (ook in het eerste jaar) en je hebt zelf keuze in je uitkering. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om, bij arbeidsongeschiktheid, te starten met een hogere uitkering en dan na bijvoorbeeld twee jaar een lagere uitkering. Of andersom.

Wat betaal ik voor een uitgebreide AOV?

De premiehoogte is afhankelijk van de keuzes die je zelf maakt, eventueel bijgestaan door een gecertificeerd adviseur. Voor de meest uitgebreide AOV ben je gemiddeld twee tot drie declarabele uren per maand aan het werk. Een relatief kleine investering voor een grote mate van financiële zekerheid.
Hoeveel premie je betaalt voor een AOV, hangt af van een aantal zaken. Twee daarvan liggen vast: dat is je leeftijd en beroep. Je hebt zelf invloed op:

het deel van je inkomen dat je verzekert (het verzekerd bedrag)
vanaf welk percentage arbeidsongeschiktheid je een uitkering wilt krijgen
hoe de verzekeraar jouw arbeidsongeschiktheid beoordeelt
wanneer je uitkering moet beginnen
tot wanneer de uitkering doorloopt
of je wel of geen stijgende uitkering wenst
of je alleen arbeidsongeschiktheid door een ongeval wilt verzekeren.